Не олів’є єдиним. Що готують жителі Сміли на Новий рік? (Частина 2)

Наступною героїнею нашої рубрики стала смілянка Марія Ященко. Для неї Новий рік – це можливість все почати з чистого аркуша. Час, коли можливо «перезавантажити» себе, поставити перед собою нові цілі та задачі. Ну і, звісно, святкові дні допомагають оглянутися назад і подумати про все, що вдалося чи не вдалося виконати за минулий рік.

Маша за освітою медсестра, навчалася в медичному коледжі, але працює на за професією. Зараз вона допомагає чоловікові Артему займатися власним бізнесом та працює, як вона сама каже: «майстринею по втіленню краси».

«Моя робота – це і є мистецтво. Хто б що не говорив, але перше враження про людину ми складаємо з огляду на зовнішність, тому я допомагаю дівчатам виглядати не просто красунями, а справжніми «Femme Fatale».

Що стосується кухні, то я дуже люблю готувати, а особливо на свята. Новий рік в цьому компоненті просто поза конкуренцією, ми з моїм чоловіком з нетерпінням чекаємо на цей день. Для нас це чисто сімейне свято, яке потрібно проводити в колі родини. Зазвичай Новий рік ми святкуємо із моїми, або Артемовими батьками. Переддень свята – це справжня насолода для мене, звісно, цей день може бути досить стресовим, але ж нічого не замінить духу прийдешнього року.

На свято я зазвичай готую свій фірмовий бісквітний торт зі згущеним молоком і розтопленим шоколадом, картоплю по-французьки, салат «Цезар», оселедець під шубою і, звісно ж, не забуваємо про новорічне олів’є. Так страва можливо дещо банальна, – зазначає Маша, –можливо комусь набридла та я вважаю, що вона є одним із невід’ємних компонентів Нового року, так само як і мандарини чи перегляд новорічних фільмів.

Я з радістю і нетерпінням чекаю на бій курантів, щоб загадати бажання, запалити папірець із бажанням і кинути його в келих із шаманським, і випити до дна. А опісля вийти на вулицю, під акомпанемент морозної ночі, в обіймах близької людини насолоджуватися святковим салютом», - підсумувала дівчина.

Новорічні рецепти страв від Марії Ященко.

Для приготування салату «Цезар» потрібно:
Листя салату – 200г;
Сухарики (із багету) 100г;
Часник – 1 зубчик;
Оливкова олія – 50г;
Лимонний сік
Сир пармезан – 2 ст.л.;
Сіль і перець за смаком.

Рецепт фірмового бісквітного торту:
Яйця – 5шт.;
Борошно – 150г;
Цукор – 150г;
Дрібка солі.

Торт готується дуже просто. Для початку потрібно відділити білки від жовтків і збити, потім утворену суміш поєднати та змішати із борошном цукром і сіллю. Випікати в духовій печі розігрітій до 60ºС 40-50 хвилин.

Готовому бісквіту дати відпочити, потім розрізати на дві частини і середину змастити згущеним молоком, можна додати горішків. Зверху полити шоколадом, також можна прикрасити різними зефірками чи мармеладками.

Новини компаній
17:00, 7 листопада